Γνωρίστε μας

Είμαστε λάτρεις του βουνού και της φύσης.

Είμαστε οικογενειακώς «γεννημένοι» στη φύση, στο χωριό μας, στην Παρασκευή Αιγιαλείας, όπου βρίσκεται και η μόνιμη κατοικία μας.

Ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος, γέννημα – θρέμμα του ορεινού χωριού Παρασκευή Αιγιαλείας, μεγάλωσε και ανδρώθηκε μέσα στην αγροτική παραγωγή, δουλεύοντας αρχικά και επιβλέποντας μετέπειτα – μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του – την παραγωγή των οικογενειακών κτημάτων αλλά και την οικογενειακή κτηνοτροφική παραγωγή. Τελευταία επαγγελματική προσπάθεια η επαγγελματική παραγωγή σε αρωματικά βότανα.

Τα αρωματικά βότανα, φύονται αυτοφυώς σε διάφορους συνδυασμούς στα βουνά της περιοχής και ιδιαίτερα η ρίγανη στο όρος Μπαρμπάς όπου και βρίσκονται καλλιεργούμενες εκτάσεις μας. Η εμπειρική αυτή γνώση ενδυνάμωσε μέσα μας την πίστη για την επαγγελματική – πια – καλλιέργεια αυτών των αρωματικών φυτών.

αρωματικά βότανα mparmpas nikos xristodoulopoulos

Η Ιδέα για αρωματικά βότανα

Μέσα από αυτή την μακροχρόνια ενασχόληση, εντρύφησε και γνώρισε σε υψηλό βαθμό τα χώματα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των διαφόρων μικροκλιμάτων ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής του ορεινού του χωριού.

Όλη αυτή η γνώση αλλά και το γεγονός ότι ασχολούμαστε επαγγελματικά με την γεωργία και την γεωργική παραγωγή (κύρια σταφίδα, αμπέλι, ελιά) έκανε το μυαλό συνέχεια να αναζητά νέα μονοπάτια καλλιέργειας, καινοτόμων γεωργικών προϊόντων τα οποία να συνδυάζουν υψηλή ποιότητα, δυνατότητα διαφοροποίησης και δημιουργίας επώνυμων, τυποποιημένων προϊόντων.

gnoriste mas mparmpas

Τα αρωματικά βότανα είναι δίνουν ακριβώς αυτές τις δυνατότητες. Ήταν αυτό το πλαίσιο σκέψης που έδωσε το υλικό για να γεννηθεί το όραμα της δημιουργίας πολύ ορεινών, τυποποιημένων προϊόντων με αρωματικά φυτά.

Το εγχείρημα αυτό έγινε αρχικά σε συνεργασία και με πρωτότυπη ιδέα του αείμνηστου γεωπόνου της περιοχής κου Δ. Θράκα. Η αρχή έγινε με το Τσάι του βουνού και αμέσως μετά με την ρίγανη.

gnoriste mas rigani mparmpas